PUPPY DAGBOEK ATLANTIC NEST

21 augustus 2023: Alle pups zijn uitgevlogen.

9 augustus 2023: Vorige week helaas door de regen weinig met de pups kunnen ondernemen. Afgelopen maandag weer een stap genomen in het leven van de pups, de ren is weg en de pups hebben een eigen bench, ze zijn zo goed als huiszindelijk. Gisteren met de pups naar het bos en wat is het dan leuk om te zien hoe de verschillende pups reageren. Eerst de jogger geparkeerd en 1 voor 1 de pups uit de wagen en aan de lange lijn een stukje mee door het bos. Daarna met de jogger een rondje gaan lopen en om de beurt een pup aan de lange lijn mee laten lopen. De twee blondjes zaten heerlijk te kijken waar de rit naar toe zou gaan. Bij thuiskomst lekker eten van de voerplaat, want met zijn drieën uit een voerbakje gaat niet meer.

3 augustus 2023: Vorige week zijn we een paar keer met de dames op stap geweest. De eerste keer was mee in de jogger naar Diana om daar een keer gras onder de pootjes te voelen en de wereld te bekijken buiten de poort. Vrijdag werden ze 9 weken en kregen ze hun 2e enting bij de dierenarts. Zondag gingen ze mee met papa Cooper naar de jachttraining, daar hebben ze hun ogen uitgekeken en om de beurt kennis gemaakt met verschillende hondjes en hun baasjes.

26 juli 2023: De heren zijn allemaal bij hun nieuwe families en wennen aan de veranderingen die dit met zich meebrengt. Ook voor de drie dames zijn er veranderingen. De nestkist met ren is veranderd in een ren met 2 benches. Ze krijgen af en toe een riempje of tuigje aan om alvast te wennen. Daarnaast krijgen ze met iets meer regels te maken, niet overal je tanden inzetten, geaaid worden kan ook met 4 pootjes op de grond en ruzie maken doen we met maten. Pa houdt het van een afstandje in de gaten.

21 juli 2023: En toen waren er nog maar 5. De eerste 2 pups zijn naar hun nieuwe familie gegaan en van het weekend vertrekken er nog 2. De heren zijn de eerste die gaan, de dames blijven nog een tijdje. Bella heeft zelf de pups gespeend, geen eten meer aan de melkbar, spelen mag nog wel.

15 juli 2023: Voordat je het in de gaten hebt ben je alweer een week verder, de bengels zijn gisteren 7 weken geworden. Voor de puppen dames was dit ook een speciale dag, een van hen zou uitgekozen worden om een opleiding te gaan volgen voor hulphond. Het toekomstige pupbaasje en haar opleider kwamen de puppen testen, welke zou het beste bij haar passen? Pupbaasje ging op de grond zitten en wij hebben de drie dames bij haar losgelaten. Van een afstandje keek de opleider hoe de interactie was tussen de puppen en het pupbaasje. Daarbij werd ook gekeken wat voor een gevoel het pupbaasje bij ieder pup had. Een van de opdrachten die zij kreeg, was het met haar ogen dicht gaan zitten en dan werd er een pup op haar schoot gezet en dan zonder dat ze wist welke pup het was, aangeven welke pup het beste aanvoelde. Daarna werd er nog apart gespeeld met ieder pupdame en een gloednieuw speeltje, ook daar moest aangegeven worden wat voor haar het beste aanvoelde. De gele pupdame met het rode bandje bleek het beste bij haar te passen en samen met Bultersmekke Assistancedogs gaat zij opgeleid worden tot hulphond. Wij zijn natuurlijk super trots dat een van onze pups daarvoor in aanmerking komt.

8 juli 2023: Ze zijn alweer 6 weken, het gaat echt snel. De pups zijn gisteren op avontuur geweest, met de auto naar de dierenarts voor hun eerste puppyenting. Voordat de enting gegeven wordt, worden de pups nagekeken, hart en longen beluisterd en bij de jongens of de balletjes zijn ingedaald. Allen zijn goedgekeurd en hebben ook een paspoort gekregen. Bij thuiskomst even de benen strekken in de tuin en gretig gebruik maken van de aanwezige melkbar.

6 juli 2023: Gisteren is de chipper van de Raad van Beheer langs geweest. Bij alle pups is dna afgenomen, zodat er gecheckt kan worden of Cooper en Bella echt de ouders zijn. Daarnaast hebben de pups een chip gekregen en daarbij hun officiële naam. De pups deden het netjes, we hebben geen piep gehoord.

30 juni 2023: De pups zijn alweer 5 weken, de tijd vliegt. Er zijn verschillende toekomstige baasjes op bezoek geweest. De wereld voor de pups wordt ook steeds groter, gisteren zijn ze voor het eerst naar buiten geweest. Een aantal pups hebben zelfs al laten zien goede retrievers te zijn.

27 juni 2023: We zijn zo van de pups aan het genieten dat we soms vergeten foto’s te maken. Bij de pups beginnen de karaktertjes naar boven te komen, van rustig ik kijk het aan, naar durfal de wereld is toch groter dan dit hekje. We hebben de afgelopen dagen een klein bakje met brokjes aangeboden, met daarnaast wat water. Vandaag kregen ze een groter bakje brokjes en daar werd lekker op geknabbeld. Daarna is het even een beetje spelen en dan een plekje opzoeken voor de rust.

23 juni 2023: De pups hebben vandaag de 4 weken aangetikt. Op de agenda staat dan ontwormen en nageltjes knippen. Ze wegen nu rond de 2 kilo. Bij de meeste pups zijn de tandjes door. Afgelopen week zijn ook de eerste puppy bezoeken geweest, onderstaande foto’s zijn door het bezoek gemaakt.

20 juni 2023: De pups krijgen nu 4 keer daags een papje, aangevuld met moedermelk door Bella. Ze krijgt soms niet meer de kans om te gaan liggen, de pups hangen er dan al aan. Ze hebben vrije toegang tot de uitloop en de meeste doen hier ook al hun behoefte. Slapen doen ze vooral in de nestkist. Op dit moment is het eten, spelen, slapen en groeien wat de klok doet slaan.

17 juni 2023: De pups zijn gisteren 3 weken geworden. Ze hebben voor het eerst een papje gehad om langzaam aan vast voedsel te wennen. Dit papje bestaat uit een beetje vlees aangemaakt met speciale puppymelk.

15 juni 2023: De oortjes van alle pups zijn open. Ze gaan steeds meer op hun omgeving reageren, spelen meer met elkaar, gaan naar de rand van de nestkist als ze iets zien of horen bewegen en gebruiken mams niet meer alleen als melkmachine. We hebben de uitloop van de nestkist gereed gemaakt, zodat de pups straks meer ruimte hebben.

13 juni 2023: Gisteren hebben de pups voor het eerst buiten de nestkist rond gekropen, zodat we deze konden verschonen. Het waggelen verandert in voorzichtig de eerste stapjes.

11 juni 2023: De eerste oogjes zijn open. Ze beginnen voorzichtig aan op de pootjes te staan en te waggelen. Ook wordt er langzaam aan met elkaar gespeeld.

9 juni 2023: De pups zijn vandaag 2 weken jong. Dit is het startsein voor de eerste keer wormenkuur en de nageltjes worden geknipt. De pups zitten allemaal rond de kilo, ze passen niet meer in de doos en mogen nu onder toezicht van Bella in de wasmand.

6 juni 2023: Als we de nestkist verschonen, worden de pups even in een doos gezet. Bella houdt toezicht en wij kunnen ze voorzien van een schoon laken.

4 juni 2023: De pups gaan elkaar steeds meer opzoeken.

2 JUNI 2023: De pups zijn vandaag een week oud. Ze groeien goed, eten en slapen is wat hier de klok doet slaan.

31 MEI 2023: De pups zijn aangemeld bij de Raad van Beheer en hebben hun officiële naam gekregen.

  • Atlantic Davis of Roxy’s Tale
  • Atlantic Grandy of Roxy’s Tale
  • Atlantic Lewis of Roxy’s Tale
  • Atlantic Mack of Roxy’s Tale
  • Atlantic Belle of Roxy’s Tale
  • Atlantic Rouge of Roxy’s Tale
  • Atlantic Star of Roxy’s Tale

30 MEI 2023: De eerste dagen is het vooral eten en slapen, de belangrijkste taak voor de pups is groeien.

26 MEI 2023: Bella geeft tekenen dat de pups eruit willen komen. De eerste pup liet zich zien om kwart voor 4 ’s middags en na 2 uur waren ze met zijn zessen. 1,5 half uur later kwam de 7de van het stel toch maar buiten kijken. Moeder en pups maken het goed.